Recht op gratis juridisch advies door een door u gekozen advocaat?

De oplossing is dichter dan u denkt!

Gedagvaard voor de Rechtbank? Slechts 1 op 4 Vlamingen laat zich bijstaan door een advocaat terwijl zij wel beschikken over een Rechtsbijstandsverzekering! Onbekend is onbemind en in dit geval een meerwaarde voor u die dikwijls verloren gaat.

Misschien is het de Belgische bescheidenheid of de beperkte kennis van de inhoud van de dekking maar er is slechts een minderheid die effectief beroep doet op de juridische bijstand die nochtans voorzien is in de dekking van de rechtsbijstandsverzekering.

Een rechtsbijstandsverzekering kan u op verschillende vlakken helpen: slachtoffer of beklaagde in een strafzaak, een schadegeval, een burenruzie, een verkeersovertreding en zelfs een commercieel of familiaal geschil: u hebt vaker nood aan juridisch advies dan u denkt! Een advocaat weet wat uw rechten zijn, kijkt na of er sprake is van verjaring, onderzoekt de bewijsstukken en adviseert u zodat uw belangen optimaal verdedigd zijn indien u voor de Rechtbank dient te verschijnen.

Kortom, de bijstand van een advocaat creëert enkel en alleen een meerwaarde voor u en de rechtsbijstandsverzekering betaalt diens kosten waardoor u voor uw rechten kan opkomen zonder angst voor hoge kosten.

Ingevolgde recente rechtspraak kan u zich ook laten bijstaan door een advocaat naar uw eigen keuze zonder dat de verzekeraar u hierin beperkt.

LIGO Advocaten staat tot uw dienst! Het volstaat dat u ons raadpleegt waarna wij contact opnemen met uw rechtsbijstandsverzekeraar om hun tussenkomst te horen bevestigen. Dit bespaart u alweer heel wat extra administratie!

LIGO Advocaten, uw zaak – onze drijfveer!

Contacteer ons tijdig, wij adviseren u!